Att lämna en hund i hundgård

Du som äger en hund, men inte har möjlighet att vara hemma under dagen, måste ta reda på var hunden ska befinna sig under dagarna. Vissa jobb ger sina anställda tillåtelse att ta med sig sin hund till jobbet. Men det är inte alltid detta är tillåtet. Vad ska du då göra? Det finns ett par alternativ, antingen kan du anlita en hundvakt, se om det finns ett hunddagis i närheten eller bygga en hundgård.

Bra att veta om hundgårdar

Om du skulle bestämma dig för att bygga en hundgård finns det några saker du bör veta. Speciellt om anledningen till hundgården är att du ska lämna din hund där över dagen. Det första du bör känna till är att en hund bör inte vara ensam allt för länge, det finns egentligen ingen bestämd tid. Men över fem timmar brukar inte vara rekommenderat, i alla fall inte utan att du gör ett besök. När du väljer bland de tillgängliga hundgårdar som finns är det även viktigt att den har en plats där hunden får skydd mot solen och regn.

Det är även viktigt att det finns en utkiksplats i hundgården, den ska helst vara upphöjd. Du bör även se till att det finns mat och vatten. Om hunden ska vara i hundgården under en längre tid bör du se till att du eller någon annan besöker den och rastar den minst två gånger varje dygn. Om möjligt bör hunden dock inte spendera flera dygn i hundgården.

Lämna hunden på hunddagis

Ett hunddagis är kort förklarat ett daghem där du kan lämna hunden över dagen. Det kostar dock en liten avgift, men du kan vara säker på att din hund tas hand om medan du arbetar. Om du är intresserad av att lämna din hund på ett hunddagis bör du först kolla om det finns ett tillgängligt där du bor/jobbar. Sedan bör du prata med dem och se ifall de tar emot den hundrasen du har, det är nämligen inte alla hunddagis som har möjlighet att ta hand om alla olika raser. En sista sak är att din hund bör vara vaccinerad och registrerad.

Leave a Reply

bookshelf