Ta med hunden ut i skogen

Alla hundar behöver motion och mental stimulans. På långa promenader i skogen kan du och din hund enkelt få ut båda delarna samtidigt som ni får frisk luft och D-vitamin.

Vad du ska ta med dig ut

När det är dags att gå ut i skogen måste du se till att få med dig de viktigaste sakerna. Först och främst behöver du ta på dig bra kläder. För att vara ute i skogen länge rekommenderas att du har på dig tåliga och slitstarka fritidsbyxor som klarar av alla väder. Du bör även ha en tunn regnjacka och bekväma vandringsskor för långa promenader. Tänk på att klä dig efter väder och alltid vara förberedd på vad naturen har att erbjuda.

Ta sedan med hundgodis, koppel och bajspåsar för din hunds skull.

Vad du kan göra en dag i skogen med din hund

Väl ute i skogen finns olika möjligheter för vad du och din hund kan göra för att fördriva tiden. Visserligen kan ni bara gå på en promenad utan att göra något speciellt om ert största fokus är motion. Men om du vill träna din hund mentalt kan du prova på spårning eller sökning i skogen. Du kan till exempel träna din hund i att spåra och söka efter godis som du själv placerat ut i förväg. Men du kan även träna hunden i att hitta speciella saker, till exempel att hitta svamp eller vilda djur. Du kan även stanna då och då och träna lydnad eller tricks med din hund under skogspromenaden som sköna små avbrott för att få in lite variation.

Utmana dig själv och din hund

Om du tycker att några timmar eller en dag i skogen inte är tillräckligt för dig och din hund kan du prova längre vandringar. Känner du att det är något som skulle kunna passa dig finns det några saker att tänka på när du ska vandra med din hund i den svenska naturen. Först och främst måste du planera en del saker i förväg, som till exempel hundvänliga boenden och lagom etapper. När du planerar etapperna ska du räkna in både din och din hunds kondition och hur mycket ni klarar av. Du måste även packa med mat och vatten till din hund samt skålar hunden kan äta och dricka ur på pauser i vandringen eller där ni övernattar. Kolla upp regler för hundar i det specifika området du vill vandra i, eftersom alla nationalparker och naturområden har sina egna regler, och försäkra dig om vad som gäller och hur du förhåller dig till reglerna på ett korrekt sätt.

Leave a Reply

bookshelf