Att cykla med sin hund

Det är inte speciellt ovanligt att se människor som cyklar med sina hundar för att både motionera hunden och sig själva. Men det finns flera saker att tänka på om du vill börja cykla med din hund.

Vad behövs för att cykla säkert med hunden?

Du behöver förstås en cykel för att cykla med hunden. Om du vill vara ute i terrängen och cykla kan du också behöva andra däck än de som finns på standardcyklar. Just däck för mountainbike finns hos tooorch.com och med dem kan du ta dig fram i din och hundens favoritomgivningar utan problem.

Att börja med cykling

Om du vill börja cykla med din hund gör du klokt i att ta det lugnt till en början. Hunden måste vänja sig och den ska inte vara rädd för cykeln. Håll också till på ett ställe där det inte förekommer trafik. Det skadar heller inte om det finns ett stängsel runt platsen så att du lätt kan släppa kopplet om hunden skulle bli rädd eller dra iväg oväntat.

Är det olämpligt att cykla med några hundar?

Om hunden är mycket liten, ung eller skadad bör man inte cykla med den. Man kan dock vänja den vid att vara runt cykeln. Tänk också på att hunden rör på sig relativt snabbt även om du cyklar lite långsammare och det gör att den snabbt blir trött. Om du cyklar på asfalt måste du också ha koll på att den kan vara mycket varm och rent av skada hundens tassar. Att cykla när det är väldigt höga temperaturer ute kan därför vara olämpligt.

Leave a Reply

bookshelf