Resa med hunden

Hunden är, enligt ordspråket, människans bästa vän och även om det finns kattälskare som skulle argumentera mot detta vid första bästa tillfälle så ligger det nog något i uttrycket. Hundar är extremt trofasta och som flockdjur är de som allra gladast om de är i sina familjers sällskap. Ett vanligt missförstånd är att man måste ha ett mycket stort hem med stora marker för att ha en hund, särskilt om den är stor – och att man absolut inte bör ha hund om man bor i lägenhet. Detta är gamla myter som vi idag vet inte gäller. Faktum är att alla hundar allra helst vill vara med sina nära och kära och även om de gillar stora områden så är det absolut viktigaste för en hund att få vara i sin egen flock. Med andra ord så är det långt mycket bättre att ha en hel del fritid eller att kunna ta med sig jycken på jobbet än att låta den vara ensam i många timmar i en stor trädgård eller en jättevilla.

Resa med hund

Som hundvän vill man ju alltid sin vovves allra bästa. Ibland kommer det tillfällen då vi behöver resa, oavsett om det handlar om arbete eller semester. Förr i tiden brukade det innebära att man var tvungen att hitta hundvakt eller ett hundstall som kunde ta hand om vovven, men idag kan man ta med sig sin kompis vart man än tänker resa. Det finns många hotell runt hela jordklotet som är riktigt fina där man specialiserar sig på att ge både husse/matte och hund en härlig upplevelse. Det kan ibland röra sig om riktiga lyxhotell och eventuellt behöver man låna lite pengar med betalningsanmärkning för att ha råd, men med handen på hjärtat, vad gör man inte för sin pälsbebis?

I andra länder kan man även ta med hunden på riktiga hundstränder där hundarna får sin egen “solstol” med parasoll. Kroatien är ett av dessa länder. Då behöver du inte ha dåligt samvete om du vill ägna dagen åt solbadande. Ta med dig din hund och låt den ligga i skuggan under parasollet. När det är dags för ett dopp i det blå, tar du bara med dig den ut i havet. Smart och trevligt för alla!

Exempel på trevliga och riktigt lyxiga

hundhotell är Raithwaite Estate Hotel i England, där man har ett regelrätt hundspa. Här får hunden njuta av lyxiga behandlingar och man erbjuder dessutom hundpassning om matte eller husse vill ha en natt eller två för sig själva. Ett av de äldsta hotellen som alltid välkomnat hundar är Le Meurice i Paris där hunden får egen filt, vacker skål och kvalificerade hundrastare som kan ta din hund på en trevlig promenad medan du njuter av antingen hotellet eller den vackra staden.

Leave a Reply

bookshelf